torstai 1. kesäkuuta 2017

Mermaids


Ostin tämän Skye Alexanderin Mermaids kirjan muutama kuukausi sitten ja olen jo kerennyt lukea sen pari kertaa kannesta kanteen. Kirja on todella kaunis. Kuvitus on minimalistista. Lähinnä 1800-luvun merenneitokuvituksia, jotka  on kaikki kirjaan painettu turkoosin ja sinisen sävyin teeman henkeen sopivasti.

Skye Alexander on useiden henkisten kirjojen kirjoittaja. Hän kirjoittanut useita tietokirjoja muunmuassa kirjat nimeltä Fairies eli keijut, Dragons eli lohikäärmeet, Vampires eli vampyyrit sekä Unicorns eli yksisarviset ja niin edelleen.

Tämä Mermaids kirja on yksi parhaimmista tietokirjoista, joita olen merenneidoista lukenut niin ainakin Alexanderin keiju ja Yksisarviskirjat ovat ostoslistallani.


Mermaids tarjoaa laajan syväkattauksen merenneitojen symboliikkaan, historiaan ja kulttuuriin. Kirjassa käsitellään ihmisen suhdetta veteen, sekä veteen ja sen vahvaa naiseuteen liittyvää symboliikkaa. Miten romantiikan ajan taiteilijat vaikuttivat merenneito kuvan syntyyn. Kirjassa käsitellään kiinnostavasti merenneitojen imagoa. Miten merenneito sai pyrstön? Millaisia merenmiehet ovat? oliko merenneidoilla joskus kaksikin pyrstöä?

Itselle kaikkein kiinnostavinta kirjassa on sen laaja-alainen tutkimus merenneidoista ympäri maailmaa. Aina ensimmäisistä Babylonialaisista meren jumalattarista Afrikkalaiseen Mami Wataan. Kiinan vesilohikäärmenaisiin. Muinaisen Kreikan syvän veden jumaliin ja jumalattariin ja makean veden henkiin naiadeihin. Mainitaanpa kirjassa vielä näkki ja erilaiset veden viekastelijat, kuten japanilainen kappa.

Kirjassa on myös hauskoja historiallisia tietokuplia merenneidoista populaarikulttuurissa ja muinaisista meren ja veden henkiin liittyvistä taikauskoista. Jos englanninkielesi on hyvää (ainakaan toistaiseksi en ole nähnyt tätä kirjaa suomeksi käännettynä) ja rakastat merenneitomytologiaa tämä kirja on juuri sinulle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti